Denne websiden bruker ikke Cookies og lagrer ikke informasjon om besøkende.

 • Lag din egen pakke-tur til Gambia
 • Ingen låste reisedager. Fly alle dager
 • Få Bakotu hotell-leilighet med veranda inntil våtmark (forutsatt ledig)
 • Området har også en lang utmerket strand rett mot Atlanterhavet
 • Kotu Bridge er navet og smørøyet for fugletitting i Gambia
 • Benytt deg av Ebro (sertifisert fugleguide) og Manka (sjåfør)
 • Skreddersy fugleturer hjemmefra eller etter ankomst
 • Vennlig, engelsktalende befolkning
 • Ingen jetlag (kun 2 timer forskjell)


  Formål

Denne WEB-siden er laget for å vise hvor enkelt man kan planlegge og gjennomføre sin egen fugletur med guide og sjåfør i Gambia. Vi (Sigmund Fjellberg og Emma Kittelsen, Tjøme) har vært på fugleturer i Gambia med egen guide tre år på rad og fått gode venner der nede. Valuta er lokale Dalasi og Euro. Begge går like greit. Landet er engelskspråklig og med litt godvilje og fantasi er det greit å kommunisere. Turer kan man planlegge hjemmefra eller på stedet. Formålet med websiden er også å gi arbeid og inntekter for to familier i et ellers lutfattig land, samt å gi deg hjelp til turplanlegging og en fantastisk opplevelse. En del av inntektene til guidene går også til å bygge og vedlikeholde "Bird-hides". GOD TUR!

Vår offisielt godkjente guide, Ebrima (Ebro) Sambou er fleksibel og meget kunnskapsrik. Sommeren 2017 arrangerte vi kronerulling via gode venner og familie for å kjøpe en brukt Toyota Hiace importert fra Tyskland.


Toyota'n er utstyrt med 10 gode seter og med takgrind for evt kofferter og utstyr. Den har sikkerhetsseler, en sjeldenhet i Gambia. Bilen er nå operativ og kjøres av vår venn Mankaman (Manka) Sanneh som vi traff som "security guard" på hotellet første året vi var der. Bilen eies i felleskap av Ebro og Manka.

  Reise og opphold

Vi har brukt Ving reisebyrå som har avtale med mange hoteller i området. De buker vanlig rutefly og vi har reist med Brussel Air som stort sett flyr alle dager fra Brussel til Banjul, Gambia via Dakar i Senegal. Flyet fra Gardermoen til Brussel går tidlig om morgenen (06:35). Flyr man med Brussel Air kan det sjekkes inn 2 kolli på 2 x 23 kg i tillegg til håndbagasjen. Det er alltid populært å ha med klær til å gi bort. Ved ankomst flyplassen i Banjul må man selv bestille taxi til hotellet. Det koster rundt 600 Dalasi. Det også mulig å bestill Manka hvis han er ledig. Turen til Bakotu tar rundt 30-40 minutter avhengig av trafikk. Hjemreise fra Banjul skjer med nattfly og avreise er rundt 20:20 på kvelden.

Vi anbefaler Bakotu Hotell og en appartements leilighet som ligger inntil Kotu Bridge våtmarksområde. Dette er et stille enkelt hotell uten disko eller levende musikk på kvelden. Appartements delen med 14 leiligheter ligger for seg selv i utkanten av hotellområdet. Hotellet har også mange bongalower som ligger samlet rundt en flott have med svømmebasseng. Leilighetene har veranda ut mot våtmarksområdet hvor det er et eldorado på lavvann. Sørg for å få leilighet i søndre delen da det er best utsikt til våtmarken der. Ving bruker også flere andre hoteller i Bakotu området, men vi falt for Bakotu Hotell. Mange av de andre hotellene har levende musikk og folklore nesten hver kveld.


Bakotu Hotel Appartment og veranda-utsikt til våtmark og mangroveskog. (foto: Manka Sanneh)


Stier i mangroveskogen ved leilighetene. (foto: Manka Sanneh)


Toyota'n i arbeid. (foto: Manka Sanneh)

I Bakotu er det strand, torvplass, vekslekontor, vannsalg, flere små supermarked og det meste du vil komme til å trenge. Dalasi kan man ta ut i minibanker fra vanlig Visakort. Nærmeste minibank er i Senegambia som man passerer om man skal sydover i landet. Vekslekontorer og hotellresepsjoner veksler også fra Euro til Dalasi. 50 Euro tilsvarer rundt 2700 Dalasi. Kotu Bridge er et meget velegnet utgangspunkt for lokale turer man kan gjøre på egenhånd eller med guide. 20 minutters gange fra Kotu Bridge er det også et nytt "Bird-hide" i en mangroveskog hvor man kan se sniper, svarthegre (paraplyfugl), hadada-ibis, bee-eater mm. "The Birdwatchers Association Information Center" holder til like ved Kotu Bridge. Her er vår guide Ebro Sambou en nøkkelmann. Området Kotu Bridge er et bevoktet turist område og det er meget trygt. Fuglesesongen i Gambia regnes fra 15. oktober til 15. april.

Når det gjelder vaksiner så er det ingen vei utenom malaria-pillene. Kolera og gulfeber vaksine bør også være ferskvare. Ta kontakt med nærmeste reiseklinikk i god tid før avreise. Husk på ta med helse- vaksinasjons-kort. Det er intet visumkrav i Gambia. Gambia er et multireligiøst land. De fleste er muslimer, men kleskodeksen er meget avslappet.

Det anbefales å lese regjeringens reiseråd mht Gambia.
Benytt deg også av UD's reiseregistrering.

  Steder og priser

Ebro har kommet med følgende prisliste som er veiledende. Det tas forbehold om prisendring.
Prisene vil også bli lavere om man reiser i større grupper. Lengere turer med overnatting inkluderer overnatting, frokost og evt båtturer. Lunch og middager er ikke inkludert i prisen. Bilen har plass til 8 passasjerer. Ebro har kontakt med mange lokale speidere for å spore opp spesielle fugler.
Tips til speidere. 50-100 Dalasi. (Spør Ebro)

 • Mandinaba and Farasutu forest for long half a day is price 30 euros per person.
 • A local tour to Bonto forest for long half a day is price 30 euros per person.
 • Senegal Fathala forest park for full a day including transport guiding is price 100 euro per person.
 • Niokolokoba in Senegal is also a good place for observing birds and mammals, in case someone want to go and see these place, we can talk about how many nights' stay is advisable.
 • Tanji Eco Camp for one night two days including transportation, guide and accommodation is price for 150 euros per couple at Tanji Bird Reserve Eco Lodge. Tanji Bird Reserve Eco-Lodge
 • Kartung for full day is price for 70 euros per person, which include transport guiding and a boat trip. Kartung web-side
 • Lamin river for long a day is price 30 euros per person.
 • Marakissa for one night two days is price 180 per couples, which include guiding transport and a boat trip. Marakissa Rivercamp
 • Tendaba for two nights three days is price 600 euros per couples, which include transport guiding and accommodation with boat trips in morning and in evening Tendaba Camp Gambia
 • Georgetown for three nights four days in price for 800 euros per couples, including transportation, guide, accomodation, breakfast and boat trips in the morning and in the evening.
 • A local canoe at Kotu bridge is price 20 euros per couples, including birdwatching and canoe.
 • A local tour to bird hide is price 20 euros per couples.
 • A local tour on the golf course is price 20 euros per couples.
 • A local tour to snake farm for a full day:50 euros for transportation only.
 • A local tour to Serrekunda market is price 15 euros.
 • Kachikally crocodile pool is price for 15 euros for transportation back and forth. Kachikally Crocodile pool
 • Pickup at the airport: 20 euros for transportation.

  Bildegalleri

Alle bilder © Sigmund Fjellberg. Bruk av bilder kun etter avtale.
Mail:

Oppslag Norsk Ornitologisk Forening:
Søk etter latinske, norske eller engelske fuglenavn på verdens fuglerKontakt

Ebrima (Ebro) Sambou: Sertifisert fugleguide og turoperatør
Mob: +220 7664684
Mail:

Mankaman (Manka) Sanneh Sjåfør og altmuligmann
Mob: +220 7718534
Mail:

Ving Reisebyrå telefon: 915 08 888
www.ving.no/
www.ving.no/kontakt
Bakotu hotel apartments
Bakotu Hotel
Brussel Air fare finder
www.brusselsairlines.com
www.ving.no/gambia
Google Earth - Bakotu (klikk på nedlastet kmz-fil hvis du har Google Earth installert)

 

Copyright

Bruk av stoff og bilder fra hjemmesiden kun etter avtale.
Takknemlig om mange fugleinteresserte og fotoklubber "linker" til denne web-siden.
Alle bilder ©Sigmund Fjellberg. Mail:
Publisert først gang 1. november 2017
Revisjon 1.0 1 november. 2017, Tjøme, Norge
PS! Denne Retro-style websiden er kodet med HTML3 vha kun Notepad og et bildebehandlingsprogram.